Gebakken knolselderij met romige kerriekip
Geplaatst op: 06-09-2023
Let op, dit gerecht is voor de stabilisatiefase Ingrediënten: 50 gram hennepzaad 375 ml water 1 middelgrote ui 1 teen knoflook 250 gram broccoli 2 eetlepels milde olijfolie 200 gram gesneden prei 1/2 eetlepel vadouvan 200 gram kipfilet (in blokjes) 1/2 knolselderij Peper en zout Bereidingswijze: Doe het hennepzaad met 1/3 van het water in de blender en mix 3 minuten. Snipper ondertussen de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de broccoli in roosjes van ca. 3 cm. Schil de stronk en snijd hem in plakjes van ca. 1 cm. Verhit de heft van de olie in een hapjespan en fruit de ui met de prei 5 minuten op middelhoog vuur. Voeg de knoflook en vadouvan toe en bak 1 minuut mee. Voeg het hennepwater en de rest van het water toe en breng aan de kook. Laat 5 min. zachtjes koken met een deksel op de pan. Pureer met een staafmixer tot een gladde saus. Voeg de broccoli en kip toe, schep om en laat ca. 5 min. zachtjes koken tot de broccoli en kip gaar zijn. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Schil ondertussen de knolselderij, snijd in dunne plakken en vervolgens in blokjes van ca. 1,5 cm. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de knolselderij ca. 5 min. op hoog vuur, schep regelmatig om. Breng op smaak met peper. Serveer de gebakken knolselderij met de romige kerriekip.
Krab muffins
Geplaatst op: 06-09-2023
Ingrediënten: 300 gram krabvlees 3 soepstengels pemspray 1 theelepel peterselie 1/2 ttheelepel dragon 1,5 theelepel paprikapoeder 1 theelepel citroensap 1/4 - 1/2 theelepel cayenne (als je van pittig houdt) 1/4 theelepel witte peper 1/2 theelepel mosterdpoeder 1 theelepel knorr tuinkruiden drinkbouillon Bereidingswijze: Stamp de soepstengels tot paneermeel in een vijzel. Meng het krabvlees met alle ingrediënten samen en zorg ervoor dat het geheel goed door elkaar geroerd wordt. Schep 1 lepel van het mengsel in een muffinbakje (silicone bv). Spray het van te voren even in met de pemspray. Strooi hier een beetje paneermeel (gemaakt van de soepstengels) overheen. Herhaal dit totdat het krabvlees kruidenmengsel op is. In een voorverwarmde oven op 225 graden ongeveer 15 minuten gaar bakken. Je kunt ook van het krabvlees kruidenmengsel een balletje maken en deze door het paneermeel halen en vervolgens plat drukken en in een grillpan bakken tot het gaar is. Lekker om met een frisse spinazie salade te serveren!
Fried Chicken
Geplaatst op: 06-09-2023
Fried Chicken voor twee personen Ingrediënten: 250 gram kipfilet 3 eetlepels melk 2 soepstengels kruiden (zout, peper, paprika, gemalen rode peper, gemberpoeder) Bereidingswijze: Verwarm de oven voor op 225 graden. Snijd de kipfilet in plakken/stukken, ongeveer 6/8. Maak in een kom een mengsel van de kruiden en de melk. Maal de soepstengel tot poeder (paneermeel). Doe de poeder in een aparte kom. Haal de stukjes kip door de kruidenmelk en daarna door het paneermeel. Je kunt er ook voor kiezen het paneermeel en de kip na het kruiden in een zak te doen en de kip er in te schudden - zogenoemde shake bag. Plaats de kip op een rooster in de oven of in een glazen ovenschaal en bak de kip 30/40 minuten, tussendoor moet je de kipstukjes even draaien.
Preischotel
Geplaatst op: 06-09-2023
Preischotel voor 4 personen Ingrediënten: 400 gram extra mager rundergehakt 3 stengels prei 250 gram champignons 1 paprika 4 tl kerriepoeder 3 eieren 50 ml magere melk zout en peper optioneel: Bloemkoolpuree. Kleine of halve bloemkool in roosjes snijden en koken. Afgieten en dan pureren met een staafmixer en op smaak brengen met peper/zout en nootmuskaat Bereidingswijze: Verwarm de heteluchtoven voor op 190 graden. Bak het gehakt gaar. Snijd ondertussen de champignons, paprika en prei in kleine stukjes en voeg dit samen met de kerrie toe aan de koekenpan. Bak de groente onder voortdurend omscheppen beetgaar. Klop ondertussen de eieren in een grote kom los met de melk en breng dit op smaak met peper en zout. Doe het prei-gehakt mengsel in een ovenschotel en giet de losgeklopte eieren hier overheen. Bak de ovenschotel ca. 25 minuten in de voorverwarmde oven. Optioneel kun je de bloemkoolpuree toevoegen aan de schotel. Dit verdeel je dan over het prei-gehakt mengsel en daaroverheen giet je de losgeklopte eieren. Eet smakelijk!
Bietensoep
Geplaatst op: 06-09-2023
Ingrediënten: 125 gram rode bieten 1/2 ui 1 teentje knoflook 175 ml groentebouillon 1/4 appel pemspray peper en zout Bereidingswijze: Snijd de ui en knoflook fijn. Spray een beetje pemspray in een grote pan en fruit hierin de ui en knoflook. Haal de schil van de bieten en snijd ze in grove stukken. Voeg de bieten en appel toe en bak 5 minuten mee. Voeg de bouillon toe en laat de soep 20 minuten op laag vuur pruttelen. Pureer met een staafmixer tot een gladde soep. Breng op smaak met zout en peper.
Spinazie
Geplaatst op: 28-07-2023
Heel gemakkelijk, maar smakelijk recept. Verse spinazie roerbakken met bijvoorbeeld kippengehakt of mager rundergehakt. Ideaal gerecht als je met 5 minuten toch een gezonde maaltijd op tafel wilt hebben.
Knoflooksaus (ook als dressing te gebruiken)
Geplaatst op: 07-07-2023
Lekkere knoflooksaus (ook als dressing te gebruiken) Ingrediënten: Yoghurt/kwark, knoflook, stevia, citroensap, peper/zout naar smaak en peterselie. Als je 'm als dressing gebruikt dan neem je iets meer yoghurt en als saus heb je wat meer kwark nodig, want dan wil je het iets steviger.
Gebakken eitje met tomaat
Geplaatst op: 31-03-2023
Wil je een simpele lunch dit weekend, maar toch lekker?! Bak dan twee eieren met gesneden tomaat en strooi er op het laatst wat peper en zout over. Zo klaar en goed vulllend!
Salade met kip
Geplaatst op: 31-03-2023
Hier weer een lekkere salade geschikt voor de stabilisatiefase. Zakje gemengde ijsbergsla, tomaatjes, paprika, komkommer, olijven op waterbasis en stukje gegrilde maïs en balsamicodressing. Eet smakelijk!
Salade met garnalen
Geplaatst op: 31-03-2023
Hierbij een foto van een lekkere salade. Zakje gemengde veldsla, 100 gram garnalen, komkommer, radijs, paprika en olijven op waterbasis en wokolie. Zoals hier afgebeeld is het een salade voor tijdens de stabilisatiefase, maar laat je de olijven en de wokolie weg, dan is deze salade voor tijdens de kuur ook geschikt.