Preischotel
Geplaatst op: 06-09-2023
Preischotel voor 4 personen
Ingrediënten:
- 400 gram extra mager rundergehakt
- 3 stengels prei
- 250 gram champignons
- 1 paprika
- 4 tl kerriepoeder
- 3 eieren
- 50 ml magere melk
- zout en peper
- optioneel: Bloemkoolpuree. Kleine of halve bloemkool in roosjes snijden en koken. Afgieten en dan pureren met een staafmixer en op smaak brengen met peper/zout en nootmuskaat
Bereidingswijze:
Verwarm de heteluchtoven voor op 190 graden. Bak het gehakt gaar. Snijd ondertussen de champignons, paprika en prei in kleine stukjes en voeg dit samen met de kerrie toe aan de koekenpan. Bak de groente onder voortdurend omscheppen beetgaar. Klop ondertussen de eieren in een grote kom los met de melk en breng dit op smaak met peper en zout. Doe het prei-gehakt mengsel in een ovenschotel en giet de losgeklopte eieren hier overheen. Bak de ovenschotel ca. 25 minuten in de voorverwarmde oven. Optioneel kun je de bloemkoolpuree toevoegen aan de schotel. Dit verdeel je dan over het prei-gehakt mengsel en daaroverheen giet je de losgeklopte eieren.
Eet smakelijk!