Home

De Praktijk

Terug

Gebakken knolselderij met romige kerriekip

Geplaatst op: 06-09-2023

Let op, dit gerecht is voor de stabilisatiefase

Ingrediënten:

Bereidingswijze:

Doe het hennepzaad met 1/3 van het water in de blender en mix 3 minuten. Snipper ondertussen de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de broccoli in roosjes van ca. 3 cm. Schil de stronk en snijd hem in plakjes van ca. 1 cm. Verhit de heft van de olie in een hapjespan en fruit de ui met de prei 5 minuten op middelhoog vuur. Voeg de knoflook en vadouvan toe en bak 1 minuut mee. Voeg het hennepwater en de rest van het water toe en breng aan de kook. Laat 5 min. zachtjes koken met een deksel op de pan. Pureer met een staafmixer tot een gladde saus. Voeg de broccoli en kip toe, schep om en laat ca. 5 min. zachtjes koken tot de broccoli en kip gaar zijn. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Schil ondertussen de knolselderij, snijd in dunne plakken en vervolgens in blokjes van ca. 1,5 cm. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de knolselderij ca. 5 min. op hoog vuur, schep regelmatig om. Breng op smaak met peper. Serveer de gebakken knolselderij met de romige kerriekip.